0

(06 30) 262 4118

Kötőkeret-Kötőgyűrű használata

     

Cső kötése pl. sapkához:

1, Erősítse a fonalat a külső pecekhez és vezesse az első és utolsó pecek között középre.

2, Az első sorban hurkolja a fonalat mindegyik pecek köré. A második sorban ismételje meg az eljárást amíg minden pecken két hurkolt fonal van, erősítse a fonalat a külső pecekhez.

3.,A harmadik sorban használja  a kötőhorgot, úgy, hogy felveszi az alsó szemet és átemeli a pecken. Ismételje ezt az eljárást, amíg minden pecken csak egy szem maradt.

4., Most váltakoztassa egymás után a hurkolást és elkötést körönként. Minden kötött sor után a szemeket tolja le a kötőgyűrűről.

5., Csík kötéséhez hagyjon el egy hurkolásos kört az elkötéses kör után ( kb. 10-16kör).

Belülről emelje az első sor szemeit minden pecekre és utána kösse el.

6. A következő sorokban váltakoztassa soronként a hurkolást és elkötést. Folytassa ezt az eljárást, míg a sapka eléri a kívánt méretet.

7. A szemek elvarrásához vágjon le a fonalból egy kb. 50 cm-es darabot és fűzze be a varrótűbe ( mellékelve van). Varrjon fel minden szemet és emelje le a pecekről.

8. Amint a sor teljesen fel van varrva, húzza össze a szemeket és varrja el a fonalat. Díszítheti sapkáját Pom-pom-mal.

 

Sima felület kötése, pl. sál

 

1, Erősítse a fonalat a külső pecekhez és vezesse az első és utolsó pecek között középre. A sima felület kötéséhez minden második sorban használjuk a külső pecket a fonal erősítéséhez.

2., Az első sorban hurkolja  a fonalat a peckek köré a szükséges pecekszámban.

Alapelv, hogy a peckek számához még két extra pecket adunk a szélszemeknek.

3. Hurkolja  a második sort visszafelé, ugyan úgy. Minden pecek kétszer van hurkolva, kivéve az elsőt és utolsót. Ezek a peckek a „fordulópontok”visszafordulni a következő sorra és elkészíteni a szélszemeket.

4. A harmadik sorban használja  a kötőhorgot, hogy az alsó szemeket felvegye és átemelje a pecken. Ezt a folyamatot ismételje, amíg el minden pecken csak egy szem marad.

5. A 4.sortól hurkolja  a fonalat minden pecek köré, kivéve az utolsót. Használja kötőhorgot, hogy áthúzza a duplahurkot minden pecken. Az utolsó pecket használja  a kanyarodásra a következő sorra. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg el nem éri a sál kívánt hosszát.

6. Az utolsó sorban kösse össze a szemeket. Hurkolja  a fonalat az első két pecek köré és kösse le őket a kötőhorog segítségével.

7. Használja  kötőhorgot, hogy ráemelje a második szemet az első pecekre. Kösse el és emelje vissza a második pecekre.

8. Hurkolja a fonalat a következő pecekre, majd kösse el. Emelje a szemet az első pecekre, kösse el és emelje vissza a második, üres pecekre. Ismételje az eljárást, amíg minden szemet el nem kötött.

Jó munkát !

 

Rea Tex Kft. csapata  

06 1 292 1487

06 24 478 674

www.reatex.hu

 

Ne maradjon le akcióinkról, újdonságainkól! Iratkozzon fel hírlevelünkre:

Taksonyi bolt - Csomagküldés

Cím: 2335 Taksony, Varsányi út 25.

Tel: (06 30) 262 4118

Fax: (06 70) 533-1838

Email: reatex@reatex.hu

Budapesti bolt

Cím: 1183 Budapest, Felsőcsatári út 13.

Tel/Fax:(06 1) 292-1487

Győri bolt

Cím: 9027 Győr, ETO-Park, Nagysándor József u. 31.

Mobil: (06 30) 788-7754